C\ Moli de la Torre, 34-58
08915 Badalona
Tel. 93 383 63 11
a8045471@xtec.catCerca:
 
 
2017-2018
A l'apartat "FAMÍLIES" trobareu tota la informació referent a la
REUTILITZACIÓ DE LLIBRES I EL LLISTAT DE LLIBRES PER AL CURS 2018-2019

 
ENLLAÇOS D'INTERÈS
 


El diari de Badalona
 
GAUDIM ALS PARCS 


Agenda d'activitats

               
                               
 
 
 
 
DISTINCIÓ A LES PAU per a la NOELIA CARRANCO
La nostra alumna de 2n de Batxillerat ha estat mereixedora de una de les distincions de la Prova d'Accés a la Universitat que s'atorguen a tots els estudiants de batxillerat de Catalunya que han obtingut, en la fase general, una nota superior o igual a nou punts. La puntuació de la Noelia ha estat de 9,556
L'acte de lliurament de les Distincions tindrà lloc el divendres dia 20 de juliol a l'Auditori de Barcelona.

MOLTES FELICITATS NOELIA, SEGUR QUE TENS UNA CARRERA BEN PROMETEDORA PER DAVANT!


D'altra banda, felicitar també els nostres alumnes que es van presentar a les PAU ja que han aprovat tots!

GRADUACIÓ 4t ESO
El passat 21 de juny va tenir lloc la Graduació dels alumnes de 4t d'ESO. Va ser un acte molt emotiu en el qual els alumnes van estar acompanyats pels seus familiars.
Alguns de vosaltres fareu el Batxillerat al Pompeu, altres agafareu diferents camins.. i a tots volem desitjar-vos molts èxits al llarg de la vostra vida.GRADUACIÓ 2n BATXILLERAT
Ha arribat el dia de la Graduació dels més grans del Pompeu. Ha estat una etapa de la vosta vida que esperem no oblideu mai i ens complau haver-vos acompanyat no només en la vostra formació acadèmica sinó també com a grans persones.
Molta sort!


FINAL DE CURS A L'ILLA FANTASIA
Per finalitzar el curs, l'alumnat i professors van poder gaudir del parc aquàtic.

LES PAU
Aquests són uns dies de nervis; els nostres alumnes de 2n de BATX han de presentar-se a les Proves d'Accés a la Universitat. Els hi dessitgem tota la sort i serenitat per afrontar aquests exàmens.


150è ANIVERSARI D'EN POMPEU FABRA
Amb raó del 150 aniversari d' en Pompeu Fabra, els alumnes de l'Aula de Projectes i els de Plàstica Aplicada han estat els artistes que han donat vida al seu retrat. Acompanyant aquest, una sèrie de diorames aporten anècdotes de la seva vida i trajectòria professional . Desitgem que gaudiu dels petits detalls!

 
+Des de la matèria de Visual i Plàstica els alumnes de 1r ESO i l' Aula de Projectes, han participat de l'homenatge per l'aniversari d' en Pompeu Fabra, aprofitant l'estudi del color (parelles de complementaris i les gammes fredes i càlides) i amb la tècnica del collage hem donat color al seu rostre.
Treball col·laboratiu a la matèria de Plàstica a 1r ESO.

Per acabar el curs la professora de plàstica, la Sònia Espejo, ha fet als seus alumnes de 1r ESO una proposta de treball col·laboratiu. Per aprendre el tema de l'espai, el volum, la perspectiva i els plans  els alumnes han treballat per grups amb un referent artístic de categoria, una selecció de les millors obres d'art.
Picasso, Van Gogh, Gauguin, ... han estat versionats pels "nostres artistes". Feu una ullada!

 
CRÈDIT SÍNTESI 2n ESO OGASSA
Els alumnes de 2n d'ESO que fan el crèdit de síntesi a Ogassa, van realitzar ahir diverses activitats; des de la visita a l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses, activitats de piscina a la tarda o joc de pistes pel bosc a la nit! En anglès!
Al llarg del matí d'avui dijous realitzen una visita a la població d'Ogassa.

més imatges

SORTIDA A LA RIERA DE POMAR 1r d'ESO

més imatges

L'alumnat que no ha marxat a les colònies ha de fer el crèdit de síntesi al llarg d'aquesta setmana i ha de fer diverses sortides per la ciutat. Avui ha tocat la Riera de Pomar
CRÈDIT DE SÍNTESI  1r ESO  LA CINGLERA- SAU

més imatges

VIATGE A ALEMANYA 1r de BATXILLERAT
Igual que a París, anirem posant imatges del viatge a Alemanya

 
VIATGE A PARIS de 4t d'ESO
Aquí anirem posant imatges de les activitats i visites que faran al llarg d'aquesta setmana a Paris.

 
PROJECTE COOPERATIU "JARDÍ DE PAPALLONES"
Els alumnes de 4t d'ESO de Servei a la Comunitat formen part del projecte cooperatiu Jardí de les papallones de Can Solei i Ca l'Arnús : Institut Pompeu Fabra- Escola de les Ciències- AMB i Ajuntament de Badalona. En aquesta ultima activitat,  nois i noies de 4t ESO acompanyats pel professor Fernando Carceller,  feien de monitors per als alumnes de P5 de l'Escola de les Ciències de Badalona. L'activitat constava de quatre activitats: 1)Jardí de les papallones i biodiversitat  2)Plantes aromàtiques 3) Jocs 4) Jardí de les ciències : els usos de les plantes. Una bona resposta per part del tothom.
 
més imatges

TROBADA DE CORALS DE SECUNDÀRIA DE BADALONA 
6 de juny
L'alumnat de la coral del nostre institut, amb el seu Director, el Vicenç Bolart, són presents a la trobada d'enguany "Concert de Cors" que té lloc al teatre Zorrilla.
Moltes felicitats a tots els músics i cantaires que hi participen!


MÉS INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT

MÉS IMATGES
V Edició Premi REPTE EMPRÈN
Els alumnes de l'optativa d'Emprenedoria, acompanyats de la professora de la matèria, la Tània Jovany, han participat en aquesta nova edició del Repte Emprèn de l'Obra Social de la Caixa.
Els felicitem a tots plegats!


SERVEI A LA COMUNITAT. RESIDÈNCIA PARC SERENTILL
Dins de la matèria Servei a la Comunitat, els alumnes de 4t d'ESO continuen amb el servei actiu;Aquí els troben acompanyant els avis i passant una estona entretinguda jugant al domino per agilitzar la seva memòria.
  
DISNEY. L'ART D'EXPLICAR HISTÒRIES
Els alumnes de la matèria optativa d'Audiovisuals, acompanyats pel professor Andreu Expòsito, han visitat l'exposició "DISNEY. L'ART D'EXPLICAR HISTÒRIES" al CaixaForum.
L'objectiu de la visita
és comprendre com a través de materials originals s'explica el salt de personatges i trames de la literatura clàssica al moviment i a la sensibilitat del cinema d'animació.
  
Més imatges

PRÀCTIQUES AL LABORATORI
L'alumnat de 3r d'ESO han realitzat diversos experiments de química al laboratori acompanyats per la professora d'aquesta àrea, la Núria López.
  

TROBADA DE CORALS
El passat divendres, 18 de maig, va tenir lloc la XXIV Trobada de Corals a Vilanova i la Geltrú, a l'Auditori 
Eduard ToldràA la Coral del nostre institut participen alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO, dirigits pel professor de Música, Vicenç Bolart.
Més informació de la trobada d'enguany en aquest link

 
  
més imatges que ens han fet arribar des d'Ensenayment
"POSAR-SE EN LA PELL DELS DISCAPACITATS VISUALS"
La professora d'Educació Física, la Maria Soria, ha preparat una activitat amb els alumnes de 3r d'ESO; l'objectiu és conscienciar els alumnes de les dificultats que suposa practicar esport si es pateixen mancances visuals.

 

TROBADA DE KORFBALL
Els alumnes de 2n i 4t d'ESO han participat a la trobada de korfball del Barcelonés Nord celebrat el passat dijous, 10 de Maig.

No hem guanyat, no era l’objectiu, sinó competir en un esport en què nois i noies juguen junts seguint el reglament, quatre nois i quatre noies.
Ens ho hem passat molt bé. Enhorabona a tots els participants.

 
MÉS IMATGES

SEMIFINALS XIV Certamen Nacional Infantil i Juvenil
de Lectura en Veu Alta
7 de maig
El nostre alumne, Ricardo Sagastizado de 2n d'ESO, a les semifinals participant a la categoria Timoners.
  


VISITA A ELNA I COLLIOURE
27 d'abril
Alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat van viatjar fins a França, a la Catalunya Nord, on van visitar un edifici singular, plè d'història i històries: La Maternitat d'Elna.
Al llarg de la interesant i profitosa jornada van estar acompanyats per l'Assumpta Montellà, historiadora i escriptora del llibre que porta com a títol el mateix nom "La maternitat d'Elna" on descobrim un dels capítols més dramàtics, tendres i desconeguts de la nostra postguerra. Entre 1939 i 1944, la suissa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants. Eren els fills de les exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en condicions penoses en els camps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Ribesaltes.

 
 

Després van anar la platja d'Argelers on va estar assentat el camp de concentració.

Finalment, van dedicar una estoneta a visitar la tomba de l'Antonio Machado i la seva mare, exiliats i enterrats al cementiri de Collioure.
  

SERVEI ALA COMUNITAT
27 d'abril
Els alumnes de 4t d'Eso de la matèria "Servei a la Comunitat" s'han desplaçat a la Residència d'Avis "Parc de Serentill" i han passat una agradable estona parlant amb els avis. Aquesta és una experiència molt enriquidora per als nostres alumnes i molt valorada pels avis.

  
 
TALLER DE BIODIVERSITAT
26 d'abril

Els alumnes de 1r A i 1r B han realitzat un taller de "Biodiversitat al parc de Can Solei i Ca l'Arnús". Es tracta d’una activitat de descoberta i observació de la vegetació singular del parc, i de les espècies de flora i fauna que habiten el jardí de les papallones i l’hotel d’insectes.

 
II JORNADES CULTURALS SANT JORDI 2018
 
En primer lloc, felicitar els alumnes, professorat i col·laboradors per haver fet possible l'èxit de la Diada de Sant Jordi. Som un gran equip! 

A continuació podeu veure totes les activitats culturals que es van realitzar amb motiu de la Diada i el lliurament dels premis dels diversos concursos organitzats.

CONCURS DE PUNTS DE LLIBRE:
      
1r premi: HELENA ARRÀEZ 1r ESO
2n premi: RAQUEL SÁNCHEZ 4t ESO
3r premi: MIRANDA FERNÁNDEZ 4t ESO
PREMIS LITERARIS:
Categoria A:
AINHOA MARTINEZ de 1r ESO amb la narració "Una aventura fotogràfica"
Categoria B:
AINA CALVET de 2n ESO amb el poema "Sant Jordi"
Categoria C:
KAREM CAPSETA 4t ESO amb la narració "¿Por qué será que la vida cuanto más vacía más nos pesa?"
Categoria D:
LAURA SANDHEZ de 2r BATX amb el poema " Siempre en mi mente"

ACTUACIONS DELS NOSTRES CANTANTS I MÚSICS:
 
ELSA GODOY 1r D
AINA CALVET 2n B
RUTH SEGURA 1r B
NOEMÍ BARRERA 2n C
RAMÓN CASÍN 2n B
ARIADNA PARCERISAS 3r A
ORIOL YSLAN 3r A
VÍCTOR PORTILLO 4t D
MARÍA COSTA CAS
TALLERS:
Els alumnes de 1r de Batxillerat van organitzar diversos tallers com Bàsquet, Volei, Roses de xuxes, Scape Room, Escacs, Tennis de taula, Just Dance i Rifa Solidària
  
 
TALLER DE ROSES A L'AULA D'ACOLLIDA:
  
 
CONCURS FOTOGRÀFIC ESPORT I MOVIMENT:
      
Categoria 1r i 2n ESO : SILVIA RAMOS  1r ESO
Categoria 3r i 4t ESO: SOUNDOUS GDIROU  3r ESO
 
CONCURS FOTOGRÀFIC CASTANYADA:
    
1r ESO: ADRIÀ PEDRO
2n ESO: GISELA IGLESIAS
 
CONCURS ENIGMES MATEMÀTICS:
Categoria 1r i 2n : GISELA IGLESIAS 2n ESO
Categoria 3r i 4t: JIMMY CRESPO 4t ESO
Categoria 1r i 2n BATX : YAHAIRA GUEVARA 2n BATX

 
LLIURAMENT PREMIS CONCURS DE DISFRESSES:

Millor classe : 3r A
Millor disfressa grupal: PALOMITERAS DIABOLICAS 1r C
Premi al'originalitat : RAMON CASIN 2n B
Millor performance : ALEX COSTA 1r B
 
VENDA DE LLIBRES I ROSES A LA BIBLIOTECA:
    
 
XERRADA DE LA NÀDIA GHULAM
24 d'abril
També enguany hem pogut gaudir de la presència i valuós testimoni de la Nàdia Ghulam. Els estudiants de 4t d'ESO encara estan emocinats amb les seves vivències que ja coneixien gràcies a la lectura del seu llibre "El secret del meu turbant"
  
 

SANT JORDI al POMPEU
Com cada curs, des de l'àrea de Plàstica, la Sònia Espejo elabora, amb els alumnes d'aquesta matèria, els ornaments que lluirà el nostre institut a la Diada de Sant Jordi.. A continuació podeu veure una bona mostra de la feina que s'està realitzant.
  
 

CONCURS DE PUNTS DE LLIBRE
L'alumnat també s'ha engrescat a fer punts de llibre relacionats amb la Diada de Sant Jordi. Alguns alumnes els han donat un toc molt original i volen ser els guanyadors d'una edició molt especial en què el professorat ha d'anar posant yes  al que més li agrada d'entre tots. Obviament, el que tingui més yes serà el guanyador.


CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA
Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el Departament de Matemàtiques ha organitzat  un concurs de fotografia en les que s'han de reflectir aspectes relacionats amb les matemàtiques.  

  


El proper dilluns, 23 d'abril, es lliuraran els premis als guanyadors.

INSTAL·LACIÓ DE CAIXES NIU
19 d'abril
Els alumnes de 1r D han fet una sortida al Turó de la Peira a Barcelona. Aquesta activitat correspon a l'àrea de Tecnologia i després d'haver fet les caixes niu amb el professor Joan Manel Ambrosio han anat a instal·lar-les.

feu clic per veure més PREPAREM SANT JORDI a la Residència d'Avis Parc Serentill
Els alumnes de l'Aula de Projectes estem preparant la diada de Sant Jordi, construint roses de paper, oueres pintades i fermalls amb xapes de llaunes. 

 
Feu un cop d'ull!

 Caixa Lab Experience: Laboratori d'emprenedoria
9 d'abril, Alumnes de 3r i 4t de l'optativa d'Emprenedoria.
 
A partir d'un recorregut per un espai multimèdia i amb diferents activitats interactives, aquest taller permet descobrir el procés d'emprenedoria i les característiques i els valors d'una actitud emprenedora. L'alumnat coneix l'experiència de persones emprenedores, ha de proposar solucions innovadores a problemes quotidians que se li plantegin, reflexiona sobre el valor de productes del nostre dia a dia i aprèn a utilitzar el model del llenç per dissenyar un negoci.

   

PADRINS LECTORS A LES CIÈNCIES
Els alumnes de 4t d'ESO, dins el marc curricular de "SERVEIS A LA COMUNITAT" realitzen tallers teòrics de lectura que després han de posar en pràctica amb els alumnes de l'escola Les Ciències. Es tracta d'una activitat molt agraïda de la que gaudeixen tant els més petits com els padrins lectors.

VISITA CASTELL DE MONTJUÏC I EXPOSICIÓ
6 d'abril
Els alumnes de 1r i 2n del Batxillerat Social-Humanístic han visitat el Castell de Montjuïc i una  interessant exposició "Nazis i faixistes, l'ocupació simbólica de Barcelona (1939-1945)"
 
 

VISITA A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA
6 d'abril
Els alumnes de l'Aula de Projectes han realitzat una sortida a la Universitat de Barcelona, al CCCB,  per veure l'exposició " Després de la fi del món"  relacionada amb el canvi climàtic.
 

ROOM SCAPE
Els alumnes de 4t A i 4t D han participat d'una divertida activitat proposada per la professora de Matemàtiques, la Sandra Terán.
Ells mateixos s'han encarregat de realitzar els enigmes que els altres grups havien d'esbrinar per poder sortir-se'n.


més imatges

FEM CASTELLS AL GIMNÀS
La Núria, alumna de pràctiques del Màster del CAFD de la UB, ha fet als alumnes de 3r d'ESO un tastet de castells.
  
 

BUSQUEM ELS OUS DE PASQUA
Els nois i les noies de l'aula d'acollida han posat en pràctica tot el català que han après per obtenir com a recompensa els desitjats Ous de Pasqua.

més imatges

CONCURS FOTOGRÀFIC ESPORT I MOVIMENT

ESMORZAR DE GERMANOR
Demà, dia 22 de març, tindrà lloc a la sala d'actes un esmorzar per agrair a professors i estudiants la seva participació a la Jornada de Portes Obertes el passat 6 de març.

TREBALL COOPERATIU A SOCIALS
L'alumnat de 4t d'ESO, a la matèria de Socials, utilitza el treball cooperatiu per estudiar la II Guerra Mundial.
En Nil i l'Àngel, dos estudiants de pràctiques del Màster de formació de professorat de secundària de la UAB, han preparat aquesta activitat de la qual els nostres alumnes han aprés molt.

 

 

JORNADES CIENTÍFIQUES D'ENSENYAMENT SECUNDARI A BADALONA
Els dies 20, 21 i 22 de març, el Centre de Negocis Internacional de Badalona (BCIN) acull alumnes de diferentes instituts de Badalona que exposen de manera oral el seu treball de recerca, basats en el procés i la metodologia científica.
Els treballs presentats també es publiquen en un llibre.
La nostra alumna, l'Anna Rivera de 2n de Batxillerat ha fet la presentació del seu interessant treball "La Neuritis Òptica".

    
En aquest link trobareu tota la informació d'aquestes JJCC

XIV Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta
Un grup d'alumnes de 1r i 2n cicle d'ESO han participat en aquest certamen dins les categories de Timoners, Corsaris i Tropa de Corsaris.
El nostre alumne, Ricardo Sagastizado de 2n d'ESO, ha passat a semifinals, participant a la categoria Timoners. 

  
més imatges

PROVES CANGUR 2018
Aquest matí s'han celebrat les "proves cangur" de matemàtiques. Es tracta d'una activitat impulsada 
una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual n’és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM).

  
I per recuperar forces després de les proves, un pica-pica saludable per als participants.

CATFISH, PROJECCIÓ I DEBAT AL CAIXA FORUM
Els alumnes de l'aula de projectes van participar a una interessant activitat que 
els ajudarà a debatre sobre les relacions socials i l'afectivitat en el context virtual, analitzant els avantatges i riscos.


ESTADA LINGÜÍSTICA A BRIGHTON
Del 12 al 16 de març
Els alumnes de 3r d'ESO estan gaudint d'una estada lingüística al Regne Unit, concretament a Brighton. Al llarg d'aquesta setmana els alumnes conviuen amb famílies i estudien anglès a l'escola pel matí.
 També realitzaran alguna sortida per conèixer millor Brighton i Londres
  
Més imatges de les activititats que estan realitzant els nostres alumnes

DIA DE LA DONA
La professora Lola Ríos, amb els seus alumnes de Cultura i Valors, han creat el projecte " CARRERS AMB NOM DE DONA A BADALONA" en record d'aquelles dones que van deixar la seva empremta a la nostra ciutat.
 

MÚSICA A L'AULA D'ACOLLIDA
El passat dimarts, 6 de març, els alumnes de l'aula d'acollida van poder gaudir d'una classe de música ben especial, gràcies a la Núria, una estudiant que fa les pràctiques al nostre centre.

PORTES OBERTES ESO 2018
Dimarts, 6 de març a les 17,30 h
A continuació podeu veure algunes imatges dels treballs preparats pels alumnes per a les Portes Obertes del centre.
A més a més dels alumnes de Plàstica Aplicada hi han col·laborat els estudiants de l'Aula de Projectes.

"POMPEU CIRCUS"
Des d´Educació Física, la Maria Soria, amb els alumnes de 3er ESO ha preparat una unitat didàctica molt xula, es diu "Pompeu Circus". Consisteix en desenvolupar una coreografia amb elements acrobàtics i diferents figures d'acrosport. Tots els alumnes tenen un rol imprescindible a la construcció de les figures, ja sigui com portor, el que suposa la base de les figures, àgil el que puja sobre dels seus companys o ajudant, el que organitza i ofereix les ajudes necessàries als seus companys  per oferir la màxima seguretat a la activitat.
Aprofitant la decoració per Carnestoltes al centre sobre la temàtica del circ, l'hem traslladat al gimnàs perquè llueixi de fons i els alumnes experimentin la passió d'autèntics artistes de circ.

VISITA AL MNAC I JARDÍ BOTÀNIC
Dimarts, 27 de febrer
Els alumnes de 2n d'ESO han pogut gaudir d'una interessant activitat de tota la jornada escolar. Primer, van visitar el Museu Nacional d'Art de Catalunya i a la tarde, encara van tenir temps de passejar pel Jardí Botànic.
CINEMA AL MÀGIC  "WONDER"
Dilluns, 26 de febrer
Els alumnes de 1r d'ESO han anat al C.C.Màgic i han gaudit de la pel·lícula Wonder, basada en el famós èxit de vendes de l'autor R. J. Palacio. 
Si voleu més informació sobre la novel·la feu clic en aquest enllaç

TALLER DE PLANTES AROMÀTIQUES 
El proper diumenge, dia 25 de febrer, es realitzarà a Can Solei i Ca l'Arnús aquest interessant taller. 
Clicant en aquest enllaç trobareu tota la informació


EXPOSICIÓ "El parc de la Serralada de Marina"
El nostre institut torna a acollir  la EXPOSICIÓ itinerant sobre "El parc de la Serralada de Marina". Aquestainteressant exposició es pot realitzar gràcies a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i del professor de Ciències Naturals de l'Institut Pompeu Fabra, Fernando Carceller, que també col·labora en diverses en diverses activitats al Parc. Aquesta exposició pretén sensibilitzar els joves i badalonins, en general, sobre la importància de conservar el medi natural.
L'entrada és lliure, oberta a tot el públic i de 17h a 20h


ECONOMIA 1r BATX
22 de febrer
Els alumnes de 1r de Batxillerat d'Economia han fet una presentació sobre tipus d'empreses jurídiques als alumnes de FIE de CCFF de Mecànica de 1r

 


VISITA A LA UAB (Bellaterra)
13 de febrer
Els alumnes de Química de 2n de Batxillerat han realitzat una interessant sortida a la Universitat Autònoma on han pogut realitzar pràctiques relacionades amb la matèria de química. Ha estat una experiència molt enriquidora pensant ja en el seu futur universitari.
CONCURS DE DIFRESSES 
Divendres, 9 de febrer
El passat divendres va tenir lloc una edició especial de Carnestoltes. Molts alumnes van voler disfressar-se i un jurat molt exigent va atorgar diversos premis: millor difressa grup-classe, millor disfressa individual, millor disfressa col·lectiva i millor animador de la festa.
A continuació podreu veure unes divertides imatges

  


CARNESTOLTES

més imatges

El Rei Carnestoltes ens visitarà en breu i, per rebre'l com cal, s'ha guarnit el Pompeu.
Els alumnes de l'optativa de Plàstica Aplicada de 3r d'ESO i la professora Sònia Espejo, amb la col·laboració dels alumnes d'Aula de Projectes han treballat ben dur per aconseguir aquesta bonica decoració.


FABRICACIÓ DE SABÓ DE GLICERINA
Divendres, 9 de febrer

Els alumnes de 3r D d'ESO han fet aquesta interessant activitat al laboratori amb la professora de Química, la Núria López.

PROVES DIAGNÒSTIQUES 4t d'ESO
Els dies 6 i 7 de Febrer es realitzaran aquestes proves
Aquí trobareu tota la informacióRECOLLIDA DE DIPLOMES DELF 2017
El passat dijous, dia 18 de gener, es va fer el lliurament de diplomes corresponents al DELF scolaire 2017. 
L'acte va tenir lloc a l'institut Francès de Barcelona.
Felicitem els alumnes Benjamín Hidalgo (A2), Noelia Carranco (B1) i Víctor Zorrilla (B1) per haver aconseguit aquest títol.
S'ACOSTA CARNESTOLTES

L'institut es prepara, com cada any, per l'arribada de Carnestoltes. Amb l'ajuda de la professora Sonia Espejo, e
ls alumnes de 3r d'Eso de Plàstica Aplicada ajuden a decorar el centre.
Poc a poc anireu veient el procés!

CABARET
Dimecres, 17 de gener

Des del Departament de Música s'ha organitzat una sortida al Teatre Victòria de Barcelona.
Els alumnes de l'institut han pogut gaudir de l'espectacle musical "Cabaret",tot un clàssic de
Broadway.


VISITA ALS AVIS
Divendres, 12 de gener 

Els alumnes de 4t d'Eso del Pompeu han fet una visita a la Residència d'avis "Parc Serentill" de Badalona. 
El centre manté vincles amb la residència i al llarg del curs organitza activitats amb els avis.

 


NADALES AL POMPEU
Dimarts, 19 de desembre

Els alumnes de 2n i 3r d'Eso de cant coral, que ja havien fet cantat nadales a la residència d'avis "Parc Serentill", han repetit el concert al Pompeu. L'activitat ha tingut lloc a la sala d'actes de l'institut. Aquesta vegada, el públic ha sigut més jove: els mateixos alumnes del centre.

 


ROCÒDROM
Dimarts, 19 de desembre

Els alumnes de 3r d'Eso han anat al rocòdrom Climbat de Badalona. L'alumnat ha gaudit d'una experiència diferent i amb esforç han aconseguit superar els seus reptes. 

 MINDMAPS DE MATEMÀTIQUES
Aquests són alguns dels esquemes que han creat el alumnes de 4t d'ESO per tal de facilitar la comprensió de les Potències i Arrels i volen compartir amb la resta de companys.

Esperem que us sigui de profit!


                

                


 


AULA D'ACOLLIDA

És el primer any d'aquest projecte. Des de l'Aula d'Acollida de l'institut s'ensenya llengua catalana als alumnes nouvinguts i se'ls hi dona recolzament acadèmic. Han visitat el mercat de Santa Llúcia de Barcelona i han guarnit l'institut amb decoracions nadalenques. 

 


EMOCIÓ I MÚSICA 
Dijous, 14 de desembre

Des de l'optativa de cant coral, els alumnes de 2n i 3r d'Eso porten temps preparant el concert de Nadal. Es va fer a la Residència d'avis "Parc Serentill" de Badalona.
Va ser un concert emocionant.


Mira el vídeo!

 


LLUM I COLOR
Dimecres, 13 de desembre


Des del Departament de Ciències Naturals, s'ha organitzat una sortida al Cosmocaixa. Els alumnes de 2n d'Eso i els de 4t de l'Aula de Projectes han pogut veure i provar tots els experiments que el Cosmocaixa ofereix.

 
               


AUTORETRATS

Continua el projecte "Artistes arreu del món". Ara, els alumnes de 3r d'Eso experimenten fent els seus propis autoretrats.

 SERVEI A LA COMUNITAT
28, 29 de novembre i 5 de desembre

Els alumnes de 4t d'Eso de l'Aula de Projectes han ajudat a guarnir la residència d'avis "Parc Serentill". Des de l'institut s'han preparat els guarniments, i una vegada a la residència, els alumnes han col·laborat amb els avis a retallar i muntar les decoracions nadalenques.

 

                   
S'acosta el Nadal i els alumnes de 3r d'Eso de Plàstica Aplicada decoren l'institut de la millor manera. Els alumnes de 1r d'Eso, amb l'ajuda de la Sonia Espejo, també col·laboren amb tota la decoració nadalenca.

Mireu com va el procés!
 


TALLERS PER A LA MARATÓ
Divendres, 1 de desembre

El passat divendres no va ser un dia qualsevol. Els alumnes de batxillerat van preparar tallers per a tots els alumnes de l'institut. Cada activitat tenia un cost d'un euro i tota la recaptació va anar destinada a La Marató de TV3.

 "CONTROLES?"
Divendres, 1 de desembre

Els alumnes de l'Aula de Projectes han realitzat uns tallers a l'Espai Jove Supernova de la Lloreda. Mitjançant les noves tecnologies han reflexionat sobre les drogues i la prevenció del seu consum.

 


"ACABES L'ESO. JA SAPS QUÈ FARÀS?"
Dijous, 16 de novembre

Alguns alumnes de l'institut han respòs aquesta pregunta. El Badiu Jove de Badalona ha organitzat una sessió informativa per explicar les diferents sortides que hi ha després de l'Eso.
El taller també ha comptat amb una part pràctica on els alumnes han pogut resoldre de manera dinàmica els seus dubtes.

 


EDUQUEM I PREVENIM
Dilluns, 13 de novembre

La Guàrdia Urbana de Badalona, el SEM i l'Institut Guttmann han fet una xerrada conjunta a l'institut, dirigida als alumnes de 1r de Batxillerat. Durant l'activitat s'ha parlat sobre educació viària i sobre la prevenció d'accidents de trànsit.

Amb aquesta xerrada els alumnes prenen consciència sobre els perills viaris i com n´és d'important fer una conducció segura.


 


ESMORZA I COL·LABORA AMB LA MARATÓ
Cada dilluns i divendres

Com cada any, l'institut col·labora amb La Marató de TV3. Aquest any 2017, dedicada a les malalties infeccioses. 

Des de l'institut organitzem esmorzars solidaris. Els diners recaptats aniran destinats a la investigació per crear mesures preventives més eficients contra les malalties infeccioses. 

 
 


EXPERIMENTEM A CA L'ARNÚS


Des del Departament de Química i Ciències de l'Institut, es va organitzar un taller de plantes aromàtiques a Ca l'Arnús.
Aquest cap de setmana alguns alumnes van tenir l'oportunitat de realitzar una activitat participativa per conèixer les plantes aromàtiques i les seves aplicacions. L'activitat la van dur a terme els professors Fernando Carceller i Eduard Garcia.

 


FÍSICA AL LABORATORI

Els alumnes de 3r d'Eso han anat al laboratori amb la professora de química, Núria López. És una bona manera de posar en pràctica els coneixements que van adquirint al llarg del curs.

 
 
CELEBREM HALLOWEEN A L'INSTITUT
Dimarts, 31 d'octubre

Des de l'optativa de Plàstica Aplicada de 3r d'Eso, s'ha guarnit cada racó de l'institut per celebrar, durant tota la setmana, Halloween.
La professora Sònia Espejo s'ha encarregat d'organitzar tot el procés de creació. Aquest n'ha estat el resultat!


 

FONT DE L'AMIGÓ
Divendres, 27 d'octubre

Els alumnes de 1r d'Eso han fet una excursió per la font de l'Amigó fins arribar al mirador del Turó d'en Seriol, que ofereix una panoràmica impressionant.
Durant la ruta han treballat la vegetació, la geologia i la intervenció humana en el terreny.

 
 


ARTISTES ARREU DEL MÓN!
Els alumnes de 3r i 4t d'Eso de l'Aula de Projectes treballen en equip amb l'objectiu de fer un puzzle gegant de l'autoretrat d'Andy Warhol. Cada membre del grup participa en l'elaboració d'una peça diferent. Mireu com ha quedat!
 


AMB LA PORTA OBERTA


Des de l'Aula de Projectes realitzen diversos projectes des dels diferents àmbits. Els alumnes surten de l'aula per poder treballar en uns altres espais, com al pati de l'institut.

Treballem així el tema de l'espai, fent extensiva l'aula-classe fins a l'exterior del centre.

 

 
   CAIXAFORUM 
Dimarts, 24 d'octubre
El grup d'aula de projectes de 4t d'Eso han anat al CaixaForum de Barcelona a visitar l'exposició de l'artista Andy Warhol.
 
  

MATEMÀTIQUES COOPERATIVES

Els alumnes de 2n d'Eso treballen les proporcions a les classes de matemàtiques a base de la confecció de menjars per a tota l'aula.
 
 

PARC DE LA CIUTADELLA I PARLAMENT
Divendres, 29 de setembre

Els alumnes de 4t d'Eso del grup de Projectes han realitzat una sortida molt interessant on han pogut visitar el Parlament.


 


MINDMAPS OF MATHS 

La professora de matemàtiques, la Sandra Terán, ha creat aquest tipus d'esquema per tal d'ajudar a organitzar les idees a les classes de matemàtiques de 4t A.

Esperem que us sigui de gran ajuda!

 

INICI CURSET PISCINA
Dilluns, 25 de setembre

Els alumnes de Projectes han començat un curset de piscina per potenciar l'esport a l'adolescència. La instal·lació que fan servir és la Piscina Municipal de Badalona.
 

 CONEIXENT-NOS!
 Divendres, 29 de setembre

Com cada inici de curs, els alumnes de 1r d'ESO han pogut  participar de la jornada de germanor organitzada pels alumnes de 1r de Batxillerat. 
    La sortida consisteix a realitzar diverses activitats físiques a la platja de Badalona i aconseguir que el nou alumnat es conegui entre ell.

 

 
 
INICI CURS 2017-2018
 
El passat dijous, dia 14, va tenir lloc la presentació del nou curs escolar per a tots els grups. 
Volem donar la benvinguda a tot l'alumnat i, especialment, als nous alumnes de 1r d'ESO i els desitgem un camí ben profitós al Pompeu.

 
    
 
BENVINGUTS AL NOU CURS 2017-2018!
 Institut Pompeu Fabra - Badalona | a8045471@xtec.cat | Avís Legal
[Amb el sistema Edugestió de Duma Interactiva]