C\ Moli de la Torre, 34-58
08915 Badalona
Tel. 93 383 63 11
a8045471@xtec.catCerca:
 
 
2016-2017
 
21 de juny de 2017 GRADUACIÓ ALUMNES DE 2n de BATX
El passat dimecres, dia 21, va tenir lloc l'acte festiu i de graduació dels alumnes de 2n de Batxillerat de la promoció 2015-2017 .
Va ser un acte molt emotiu i alhora divertit; la majoria dels alumnes porten al Pompeu sis cursos i al llarg d'aquest temps  els hem vist créixer i canviar molt. Ara han de començar una nova etapa, dura però molt bonica que han de fer amb molta il·lusió !
Us desitgem molta sort a tots!

   
20 de juny de 2017 GRADUACIÓ ALUMNES DE 4t d'ESO
El passat dimarts, dia 20, va tenir lloc l'acte festiu i de graduació dels alumnes de la promoció 2013-2017. Va ser un acte molt emotiu i alhora divertit. La nostra felicitació per als alumnes i les seves famílies.  A continuació, teniu les imatges de la celebració.
 

 
22 de MAIG TROBADA DE CORALS
Els alumnes de 1r i 2n d'ESO de Cant Coral realitzen una sortida a l'Auditori de Granollers.
El concert de la Trobada és un espai on fer música junts amb altres centres, tot visualitzant el treball dut a terme.

Veure més imatges

 
VISITA AL MACBA
L'alumnat de 2n de Batxillerat van realitzar una interessant i profitosa sortida al Museu d'Art Contemporani de Barcelona on van poder visitar obres d'autors contemporanis així com el Pavelló Alemany i la Plaça d'Espanya.
ORNAMENTACIÓ DEL VESTÍBUL  PLÀSTICA APLICADA
Aquesta és la darrera decoració del curs, inspirat en la selva tropical, amb un ambient molt proper a les vacances.
 
VIATGE DE FINAL DE CURS 1r BATX  ATENES
Atenes és la ciutat triada pels alumnes de 1r de BATX i gaudir d'ella al seu viatge de final de curs. Evidentment, visiten els llocs imprescindibles de la capital grega com ara el Museu Arqueològic Nacional, el Partenó, l'Acròpoli, el Temple de Zeus, El canal de Corint,...


 
Galeria d'imatges
VIATGE DE FINAL DE CURS  4t d'ESO 
PARIS


Galeria d'imatges

Els alumnes de 4t d'ESO estan gaudint d'uns dies inoblidables a Paris visitant els llocs més emblemàtics de la capital francesa.
15-17 de maig Crèdit de síntesi 1r d'ESO 
SAU
 
L'alumnat de 1r d'ESO està realitzant el crèdit de síntesi al voltant del Pantà de Sau, on estan realitzant diverses activitats relacionades amb la natura.
Fent clic aquí trobareu més informació i imatges.
Hora de sortida prevista de Sau el dimecres: 15-15:30 h

Hora prevista d'arribada a l'institut: 17-17:30 h
15-17 de maig Crèdit de síntesi 2n d'ESO  TORREFERRANA
L'entorn natural de Sobrestany, L'Escala, proporciona al nostre alumnat de 2n d'ESO les eines per treballar el crèdit de síntesi alhora que realitzen activitats i esports d'aventura.
Fent clic aquí trobareu més informació i imatges

Hora de sortida prevista de Torreferrana el dimecres: 15:30 h
Hora prevista d'arribada a l'institut: 17:30 h
9 de maig, XERRADA sobre ORNITOLOGIA
 
 Els alumnes de 1r d'ESO van assistir a una interessant xerrada sobre ornitologia a càrrec de Robert Vidal i Anna Vila, ornitòlegs  professionals del Medi Ambient.
Aquí trobareu la valoració dels mateixos ornitòlegs que es tracta d'una informació de premsa i enviat a TV3.
CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA
  
Aquestes han estat les fotografies guanyadores
28 d'abril  La Nàdia Ghulam i "El secret del meu turbant"
     
més imatges
Ja són 6 cursos consecutius els que fa que la Nàdia Ghulam ens visita i..., com sempre, la seva conferència no deixa ningú impassible.
L'alumnat de 4t té com a lectura obligatòria el llibre "El secret del meu turbant" i tenim la sort de que la protagonista del llibre, la Nàdia, vingui cada curs als voltants de Sant Jordi a explicar-nos la seva història real viscuda a l'Afganistan.
La Nàdia no només vol donar a conèixer les seves vivències sinó també que la coneguem com una dona lluitadora per la seva llibertat i per la de moltes altres dones d'arreu del món, però sobretot de l'Afganistan.
3 de maig Caixes niu a la Serralada d'en Marina
Un grup d'alumnes de 1r d'ESO, acompanyats pel professor Joan Manel Ambrosio, han anat aquest matí a la Serralada d'en Marina a instal·lar les caixes niu que han fet al llarg del curs.
Tv Badalona ha fet un reportatge sobre el acte que es va emetre el divendres, 5 de maig, a Notícies Vespre.
Fent clic aquí ho trobareu a partir del minut 15'50 d'emissió.
7 d'abril  Escape Room a 4tA i 4t C
Durant 4 classes, la professora de matemàtiques, la Sandra Terán, i els alumnes de 4t A i 4t C van estar preparant el joc i el divendres 7 d'abril van jugar.
Per grups els tancaven a la classe i en 15 minuts havien de resoldre els enigmes (matemàtiques dels temes tractats) per poder trobar el codi secret i poder sortir.
Només un grup va aconseguir sortir, però s'ho va passar genial.
Una forma divertida d'aprendre matemàtiques!
SANT JORDI  a l'Aula de Projectes
Els alumnes de 3r de l'aula de projectes van realitzar un taller de roses molt originals.
 


més imatges
   
FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!
Del 18 al 22 d'abril  Estada lingüística a Exmouth
Els alumnes de 3r d'ESO realitzen durant aquests dies una estada lingüística  a la localitat d'Exmouth, al Regne Unit.
Es tracta d'un programa on els alumnes van diàriament a les classes que els ajuden a aprendre, comunicar-se i reforçar la confiança en si mateixos a l'hora de parlar anglès.
AUCA DE SANT JORDI.
Realitzat pels alumnes de l'aula d'acollida
AGRAÏMENT AMB UN ESMORZAR PER ALS ALUMNES VOLUNTARIS
Avui, divendres 7 d'abril, els alumnes que han participat voluntàriament a totes les activitats organitzades per l'institut i a la jornada de Portes Obertes han pogut gaudir d'un esmorzar preparat per les nostres cuineres de la cantina.
 
XXXI JORNADES CIENTÍFIQUES DE L'ENSENYAMENT SECUNDARI DE BADALONA
L'alumne de 2n de Batxillerat, Pablo Fernández, ha participat en aquestes jornades fent l'exposició del seu Treball de Recerca " LA PROPIOCEPCIÓ EN EL FUTBOL SALA" . L'acte es va dur a terme al BCIN, on alumnes escollits de diversos instituts de Badalona van presentar els seus treballs.  Felicitats, Pablo!
més imatges
Diumenge 2 d'abril, 7a DIADA D'EDUCACIÓ DE Badalona FEM LA NOSTRA!
Vídeo de presentació de la festa
La jornada festiva va ser tot un èxit d'assistència, tant d'entitats participants com de públic visitant; el color groc de Badalona Vila Groga i SOS va envair el parc de Montigalà. Es van llegir diferents manifests en favor d'una escola pública de qualitat on l'objectiu principal és la baixada de la ràtio. La nostra AMPA va participar molt activament; es van fer diferents tallers, de roses de "xuxes" , crear una serp mòbil,  imants i un paracaigudes gegant.
Des d'aquí agrair a tothom que va col·laborar amb nosaltres.Galeria d'imatges
6 d'abril. Activitat d'anglès  STORYTELLING
L'alumnat de 1r d'ESO ha participat d'aquesta activitat organitzada pel Departament de Llengües Estrangeres en què els han explicat en anglès la Història de la música pop i rock. "History of Pop and Rock Music"
  

 
28 de març KINS  KORFBAL ALS INSTITUTS
Els KINS son trobades organitzades pels diferents Consells Esportius i la Federació Catalana de Korfbal (FCK) amb el suport dels diferents Ajuntaments i amb l’ajuda dels professorat.

L'alumnat de 2n, 4t d'ESO i d'extraescolars de Korfbal del nostre institut han participat d'aquestes competicions entre centres de secundària de la mateixa àrea. Aquestes competicions enfronten l’alumnat de 1r i 2n en categoria infantil i 3r i 4t en categoria cadet, dels diferents instituts en una mateixa trobada competitiva en horari lectiu. El guanyador de cada categoria de cada KINS es classificarà per la FINAL KINS 2017.
31 de març LES CAIXES NIU DEL POMPEU
Un curs més, els nostres alumnes de l'àrea de tecnologia, treballen en la confecció de les caixes niu que s'instal·laran en diferents parcs i en la Serralada d'en Marina. El professor Joan Manel Ambrosio porta uns quants anys treballant amb diferents grups d'ornitòlegs, l'ajuntament de Badalona i amb la Diputació de Barcelona per fer possible aquesta iniciativa i potenciar la reproducció d'ocells.
 
DIUMENGE, 2 D'ABRIL  7a DIADA DE L'EDUCACIÓ PÚBLICA DE BADALONA
Vídeo de presentació de la Diada

PREPARANT SANT JORDI a PLÀSTICA APLICADATambé ha col·laborat el Departament d'Automoció i Metall
23 de març. "TEATRE ENDINS" a  OLESA DE MONTSERRAT
TALLER AL TEATRE LA PASSIÓ

(més informació sobre l'activitat) 
Sota el nom de “Teatre endins”, el taller permet al nostre alumnat de 2n d'ESO conèixer el món de les arts escèniques en un dels teatres de més grans dimensions de Catalunya.
Galeria d'imatges
CAIXES NIU AL PARC FLUVIAL DEL BESOS
 
S'han instal·lat cinc caixes niu al Parc Fluvial del Besós  que alumnes de 1r d'ESO van construir el passat curs amb l'ajuda del professor de tecnologia, Joan Manel Ambrosio.
 
Es tracta de potenciar la reproducció d'ocells en aquesta zona que nien en els forats dels arbres.
 
4 de març XIII CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA
Un grup d'alumnes de 1r i 2n cicle d'ESO del nostre centre han participat per primera vegada en aquest certamen dins les categories "Corsaris" i "Tropa de Corsaris". Felicitar els nostres alumnes que, encara que el nivell és molt alt, ho han fet molt bé.

Més imatges
16 de març PROVES CANGUR
Una part dels alumnes de 1r, 2n i 3r de l'ESO han participat a la proves Cangur 2017.
Gràcies per la vostra col·laboració i esperem els resultats!
14 de març   VISITA A TARRACO 
L'alumnat de 1r d'ESO i de BATX de la modalitat humanística realitzen una sortida a la Tarragona Romana.

Galeria d'imatges
TALLER DE REFORESTACIÓ
Els alumnes de l'aula de projectes de 3r d'ESO han participat a l'activitat de reforestació de la Serralada d'En Marina.
7 de març, sortida al CIRCUIT DE CATALUNYA
El passat dimarts el nostre centre va visitar les instal·lacions del Circuit de Catalunya de Montmeló i va poder veure de prop els entrenaments del principals equips de Formula 1. Aquesta sortida va ser adreçada als alumnes de 3r d'ESO i CCFF d'Automoció.
L'activitat va ser iniciativa de la Direcció General de l'Esport dins el Plà Català d'Esport a l'escola del qual el nostre centre és membre.


 
Galeria d'imatges
9 de març, PORTES OBERTES ESO
El passat dijous, 9 de març, va tenir lloc la jornada de portes obertes al Pompeu. Una sala d'actes plena de gom a gom en que la coral de l'institut va donar la benvinguda a les famílies.
Gràcies als alumnes, professors, direcció, AMPA,... la jornada va ser tot un èxit.
Agrair l'assistència a les famílies i esperem veure-us aviat.
 
Aquí podreu veure el vídeo de presentació del Pompeu on van
voler participar
també ex-alumnes
JUGUEM AMB L'ART

Els alumnes de 2n d'ESO que van triar aquesta optativa han treballat l'obra de l'artista Piet Mondrian amb uns excel·lents resultats com podeu observar


(més imatges)
 QUI ÉS QUI? 
3 de març DIRTY DANCING
 
El passat divendres, 3 de març, un grup de 70 persones entre alumnes, familiars i professors van assistir al musical Dirty Dancing al Teatre Tívoli de Barcelona. Aquesta sortida va estar organitzada pel departament de Música que va promoure l'activitat a l'institut ja que es tracta d'un dels espectacles contemporanis de més èxit.


Aquí una part dels assistents
28 de febrer VISITA AL CAIXALAB EXPERIENCE
Descobrint els emprenedors del futur
Els alumnes de 3r i 4t d'ESO de les matèries d'Emprenedoria i Economia han pogut gaudir d'un laboratori d'emprenedoria que té el propòsit de despertar les habilitats emprenedores en els alumnes. Més informació...

MÉS IMATGES
4t d'ESO
SORTIDA A LA BARCELONA MODERNISTA


TALLER DE MÀSCARES 3r B

TALLER DE MÀSCARES 3r D
MINDMAPS a Matemàtiques
A 4t d'ESO es treballen els MindMaps, esquemes mentals, amb l'objectiu d'ordenar les idees i els conceptes; en aquest cas, amb els Polinomis, que ha fet sorgir la creativitat dels alumnes.
MATHS in ENGLISH
Optativa de 2n d'ESO

     
ACTIVITATS EXTRAESCOLARS
PLA CATALÀ D'ESPORT A L'ESCOLA


Inscripcions KORFBAL i HIP HOP

Descarrega't aquí el document d'informació
XERRADA per a les famílies
QUÈ DIEM, QUÈ ENTENEM?

L'AMPA amb col·laboració de l'ajuntament organitza aquesta interessant xerrada que tracta de les relacions entre pares i fills adolescents.
Dilluns, 20 de febrer,  a les 18:30 al Pompeu
Us hi esperem!
Febrer, 2017 Aula de projectes
3r d'ESO

Fabricació de melmelada a Can Miravitges


més imatges
14 de febrer. Exposició dels TR de 2n batx.
L'alumnat fa la presentació oral dels seus treballs de recerca. El TR és un treball d'investigació que han de realitzar tots els alumnes de 2n de batx. basat en una hipòtesi, del tema que hagi escollit cadascú, la qual han de defensar davant el tribunal de professors que els avaluen.
Proves diagnòstiques de 4t d'ESO
El dimarts i dimecres, dies 14 i 15 de febrer, es duran a terme les proves diagnòstiques a l'alumnat de 4t d'ESO

Fent clic aquí trobareu tota la informació.

Xerrada per a les famílies
Alcohol i societat. El consum d'alcohol en menors
Dimarts, 14 de febrer, a les 18 h
a l'institut

Us hi esperem!

 

Plàstica Aplicada
Amb motiu del 80 aniversari del famós quadre Guernica de Picasso, els alumnes d'aquesta matèria el reten un petit homenatge treballant en grups i amb diferents tècniques els personatges més importants del quadre.

més imatges

Aula d'acollida
Els alumnes realitzen un treball sobre el país d'origen de cadascú fent posteriorment la exposició oral


més imatges

Xerrada i taller de Criptografia a 4t d'ESO a càrrec de l'Oscar Font de l'Escola de Criptografia

Els alumnes de 4t d'ESO han desxifrat diferents missatges en diferents codis secrets

més imatges

 

Diploma per la nostra col·laboració
 
Xerrada per a les famílies
31 de gener al B7
"Caminant cap a l'autonomia"   

                                          
La plataforma del Parc del Torrent de la Font i Turó de l'Enric organitza un pica-pica el diumenge 29 de gener
                                       
 
Desembre. Els alumnes de francès de 4t d'ESO amb en Guillem Ruiz, el professor de la matèria, han realitzat la següent composició:
Le Présent Continu
 Desembre. Plàstica aplicada                   Preparem Nadal (imatges)
Halloween  (imatges)
1 de desembre. Sorteig Panera Pro-viatge           
1r BATX
 

0621 (blau)
Desembre. Elaboració de postals a l'aula de projectes
Els alumnes de l'aula de projectes han fet postals nadalenques amb el paper reciclat elaborat a la sortida a Can Miravitges
més imatges...
5 de desembre. Burlington UK Culture Class.
The class offers a fun and interactive way for the students to learn about various aspects of British culture, such as Food & Drink, The Royal Family,
Sport, Music and Famous People.
Everyone in the
class has a chance to participate and in the end, there is a quiz in the style of the TV game show “Who Wants to be a Millionaire?” where one lucky winner will take away a very nice prize.
The Culture Class is given by a native English-speaking  trainer.
 
1 de desembre. Scaramouche de Dagoll Dagom (+ informació)
 
El professor de música, en Vicenç Bolart, ha realitzat una sortida al Teatre Victòria de Barcelona amb 54 alumnes, majoritàriament de 3r d'ESO i alguns de l'optativa de música de 4t.  L'obra triada ha estat "Scaramouche" del prestigiós grup de teatre Dagoll Dagom amb música d'Albert Guinovart. Es tracta de una nova gran comèdia musical d'aventures, amor i revolució.
Han pogut gaudir d’un espectacle de gran qualitat, amb música i interpretacions en directe i amb una escenografia i posada en escena impactant.
Els professors acompanyants volem felicitar al nostre alumnat pel seu excel·lent comportament, tant a dins la sala com a fora.
Tot plegat una molt bona experiència que   esperem poder tornar a repetir ben aviat.
29 de novembre. Votacions al Consell Escolar
Tots els alumnes del Pompeu voten per triar el seu representant al Consell Escolar.

 
   
27 de novembre. Itinerari Geològic i xocolatada.
Aquest diumenge, dia 27, tindrà lloc l'activitat "Itinerari Geològic" a càrrec del nostre professor Fernando Carceller. A més, hi haurà xocolatada.
A les 11,00 h al Parc de la Bòbila!

    
18 de novembre.Visita a la Borsa de Barcelona
Els alumnes de 2n de BATX de l'optativa d'Economia de l'Empresa han visitat les instal·lacions de la Borsa de Barcelona. Han pogut veure, en temps real, les cotitzacions de les empreses de l'IBEX 35 a la vegada que els explicaven el funcionament dels mercats internacionals.
17 de novembre Campanya de donació de sang al Pompeu.
 
 
 
El professorat i alumnat de Cicles Formatius han participat a la Campanya de Donació de Sang.
La biblioteca de l'institut s'ha transformat durant unes hores en un centre de recollida de sang.
Novembre. Preparem Nadal
Els alumnes de la matèria optativa de Plàstica Aplicada i els de l'aula de Projecte de 3r d'ESO ja estan treballant per al guarniment nadalenc de l'institut.
     
Fes clic per anar veient el procés 
14 de novembre. Pastissos solidaris 
(clica aquí per anar a La Marató del 2015 i veure la nostra col·laboració)
Comencem amb la venda de pastissos solidaris del Pompeu. L'objectiu és recaptar diners i col·laborar amb La Marató de TV3,

com ja s'ha fet els darrers anys.
Avui, han estat els alumnes de 1rA i 4tA els que ens han endolcit el matí.     
 
9-11 de novembre Erasmus+: Contact Seminar for Creating KA2 Projects
Entre el 9-11 de novembre 2016, el coordinador d'internacional de l'INS Pompeu Fabra va participar a un seminari de contacte: Connecting Public Authorities and Educational Institutions in Erasmus +, Split, Croatia.
Aquest seminari, promogut i finançat per a l'Agència Nacional de Croàcia per a la Mobilitat i Programes Europeus i el Servicio Español Para la Internacionalización de la Educación (SEPIE), va tenir com a objectiu la difusió de l'acció KA2 (Cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques), identificar les línies bàsiques per tal de redactar i demanar projectes sota aquest tipus d’acció, presentar propostes de projectes, i afavorir la recerca de socis. Així mateix va permetre compartir diverses experiències de bones pràctiques i contactar socis potencial per tal de desenvolupar diverses activitats dins dels programes Erasmus+, entre d'altres.   Al seminari vam participar 88 persones de 21 països d'Europa d’educació primària, secundària, batxillerat, formació professional i educació d'adult.

   
8 de novembre Taller sobre educació financera
Els alumnes de 3r d'ESO han pogut participar d'aquest interessant taller adquirint nous coneixements financers que ben segur els ajudaran molt.
 
 28 d'octubre Activitats de la castanyada
1r d'ESO ELS TURONS DE LA SERRALADA DE MARINA
Pujada al turó de l'Enric. Després des de Can Ruti vam fer l'itinerari del Torrent de l'Amigó i vam pujar al turó del Seriol, des d'on vam poder observar
unes magnífiques panoràmiques.
2n d'ESO GIMCANA A BADALONA
Els alumnes van fer una gimcana cronometrada per Badalona. Amb l'ajuda d'un plànol i un llibret informatiu havien de descobrir el que els preguntaven sobre
diferents elements urbanístics i històrics de la nostra ciutat.
Els primers en arribar al Pont del Petroli, amb totes les respostes correctes, guanyaven la gimcana
.
 3r d'ESO VISITA GUIADA FÀBRICA DE L'ANÍS DEL MONO
4t d'ESO FILMETS al BLAS INFANTE
    Els alumnes van formar part del públic/jurat al teatre Blas Infante on van assistir al festival de curtmetratges Filmets. De camí, van esmorzar al turó d'en Caritg.
27 d'octubre 1r i 2n BATX TALLER DE QUIMICA A LA UPC
Els alumnes van anar a la Universitat Politècnica on van participar d'un taller sobre reaccions químiques amb microorganismes
                                                                            

23 d'octubre. Poesia, arbres i estels per salvar el turó de l'Enric
   
Octubre.Preparem Halloween.
Des de l'optativa de Plàstica Aplicada, els alumnes de    3r d'ESO comencen nous projectes. Aquí estan realitzant el muntatge de Halloween!
17 d'octubre Acte informatiu: "Salvem el turó de l'Enric"
Tant l'institut com l'AMPA col·laborem a l'acte informatiu que tindrà lloc el proper dilluns, 17 d'octubre a les 18:30 h, a l'escola Salvador Espriu.
         
28 de setembre. Coneixent-nos!
Els alumnes de 1r de Batxillerat van organitzar diverses activitats a la   platja de Badalona per als alumnes de 1r d'ESO que acaben   d'incorporar-se al Pompeu.
Aquesta sortida tenia com a objectiu que els nous alumnes es coneguin entre ells, ja que provenen de diferents escoles de la zona.


Galeria d'imatges
23 de setembre.Bateig de mar 2n d'ESO
Com ja és tradició a 2n de l'ESO, els alumnes gaudeixen de l'activitat de tastar diferents modalitats marítimes i gaudir d'un divendres tots junts. 
Aquest any les activitats marítimes que han practicat han estat embarcacions, kayak i
paddel surf gegant.
Semblava que anava a ploure però al final varem gaudir d'una mica de sol.

 
            
Galeria d'imatges

BENVINGUTS AL NOU CURS 2016-2017!
 Institut Pompeu Fabra - Badalona | a8045471@xtec.cat | Avís Legal
[Amb el sistema Edugestió de Duma Interactiva]