C\ Moli de la Torre, 34-58
08915 Badalona
Tel. 93 383 63 11
a8045471@xtec.cat
Cerca:
 
 
Erasmus+
 
 
Visita de professors i alumnes de Tredu
El passat mes de desembre vam rebre una visita molt especial, el professor del departament d'automoció del Tampere Vocational College Tredu, el nostre soci a Finlàndia, Petri Jäminki, juntament amb dos dels seus alumnes van visitar el nostre centre. Els alumnes van realitzar una estada en pràctiques durant un mes a Ford Covesa al polígon les Guixeres dintre del programa Erasmus+ . A més, també van assistir al nostre centre per tal de treballar a les nostres instal·lacions i conèixer el nostre alumnat. 

Last December we received a very special visit, the Car Mechanics teacher from Tampere Vocational College Tredu, our partner in Finland, Petri Jäminki, with two of his students visited our school. The students made an on the job learning stage for one month in Ford Covesa  at Industrial State les Guixeres within the Erasmus+  program. They also came to our school to work at our facilities and meet our students.
 
     

 
Jordi Moreno i Sergio Ignacio realitzan la seva FCT a Tampere, Finlàndia
El passat mes d'abril els alumnes del CFGM Electromecànica de Vehicles Jordi Moreno i Sergio Ignacio van realitzar part de les pràctiques en empresa a la ciutat Finesa de Tampere. L'activitat es troba emmarcada dintre del projecte Erasmus+ A2PEA-2016-1ESO1-KA102-024870 de mobilitat d'estudiants i professorat de Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Des de la coordinació de mobilitat internacional del Institut Pompeu Fabra volem agrair a totes les persones i institucions implicades en el projecte, especialment als membres del nostre centre col·laborador a la ciutat d'acollida, el TREDU-Tampereen Seduun Ammattiopisto

ESTADES DEL PROFESSORAT A L'ESTRANGER
Durant el mes d'abril els professors del Pompeu han viatjat per Europa per conèixer com funciona la Formació Professional a altres païssos.

Els professors del departament de química han visitat durant una setmana la Europaschule Schulzentrum Utbremen II a Bremen, Alemanya. Allí han pogut assistir al desenvolupament de les classes teòrico pràctiques així com visitar vaires empreses que col·laboren amb el centre d'acollida per la formació dual.
 
     
 
     
 

Els professors del departament d'automoció han fet la seva estada a l'escola Tredu, a la ciutat de Tampere, Finlàndia. Allí han treballat als seus tallers per aprendre noves tècniques així com per veure el funcionament del sistema educatiu.
                                                    
     
 
     
     
CARTA ERASMUS D'EDUCACIÓ SUPERIOR 2014-2020
ERASMUS CHARTER FOR HIGHER EDUCATION 2014-2020
El passat mes d'octubre de 2017, la Comissió Europea ha concedit la Carta ECHE (Erasmus Charter for High Education) a l'Institut Pompeu Fabra. La carta permet als nostres alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior de les famílies professionals d'Automoció, Fabricació Mecànica i Química participar en programes de mobilitat a l'estranger dintre del marc del Programa Erasmus+.

The past month of October 2017, the European Commission has conceded the Erasmus Charter for HighervEducation to Institut Pompeu Fabra from Badalona. This charter allows our Higher VET students of the families of Automotive, Metalwork and Chemistry to participate in mobility programs in the framework of the Erasmus+ program.
                

Hassan El Halloufi i Yeray Blanco de pràctiques de FCT a Finlàndia.
El dimecres 03 de maig en Hassan El Halloufi i en Yeray Blanco, del departament d'Automoció, van marxar a Tamepere (Finlàndia) per realitzar, durant un mes, part de les seves hores de pràctiques de FCT. Aquesta activitat està finançada pel projecte Erasmus+ A2PEA-2016-1ESO1-KA102-024870 de mobilitat d'estudiants i professors de Cicle Formatiu de Grau Mitjà.   
 
A més a més, es va realitzar una visita curta al centre col·laborador, TREDU-Tampereen Seduun Ammattiopisto, i el departament d'Automoció d'aquest institut de Formació Professional. 
Des de coordinació internacional volem agrair a tots i totes, que de forma directe i indirecta, s'han implicat en les diferents tasques per tal que els alumnes podem realitzar aquesta mobilitat.
 
 
La Fundació BCN FP promou un nou projecte de mobilitat internacional centrat en l'àmbit de l'indústria 4.0. Aquest Projecte ha estat creat per dotar de més competències professionals, personals i lingüístiques a aquells alumnes que han realitzat estudis industrials i a la vegada fomentar l'atractiu d'aquests cicles.

Les característiques més importants del programa COMPEUROPA són:

- Joves Graduats en FP (des del curs 2015/2016 o anteriors)

- Edat màxima 30 anys

- Formació lingüística en llengua Alemanya (70OH hores presencials) – equivalent B1 -

- 8 setmanes de pràctiques professionals en empresa a Alemanya.

- Cerca de l’allotjament a Alemanya

- Reconeixement del títol de formació professional a Alemanya.

- Possibilitat de signar un contracte de formació d’1 any a l’empresa on s’han realitzat les pràctiques professionals.

- Famílies professionals participants:

            - Electricitat i Electrònica

            - Instal·lació i Manteniment

            - Fabricació Mecànica

            - Transport i manteniment de vehicles

Us adjuntem enllaç al web on trobaran tota la informació:

http://www.fundaciobcnfp.cat/index.php/ca/projectes/941-compeuropa-projectes-singulars

 
Erasmus+: Contact Seminar for Creating KA2 Projects
Entre el 9-11 de novembre 2016, el coordinador d'internacional de l'INS Pompeu Fabra va participar a un seminari de contacte: Connecting Public Authorities and Educational Institutions in Erasmus +, Split, Croatia
Aquest seminari, promogut i finançat per a l'Agència Nacional de Croàcia per a la Mobilitat i Programes Europeus i el Servicio Español Para la Internacionalización de la Educación (SEPIE), va tenir com a objectiu la difusió de l'acció KA2 (Cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques), identificar les línies bàsiques per tal de redactar i demanar projectes sota aquest tipus d’acció, presentar propostes de projectes, i afavorir la recerca de socis. Així mateix va permetre compartir diverses experiències de bones pràctiques i contactar socis potencial per tal de desenvolupar diverses activitats dins dels programes Erasmus+, entre d'altres.  
Al seminari vam participar 88 persones de 21 països d'Europa d’educació primària, secundària, batxillerat, formació professional i educació d'adult.

Loving your apprenticeship 
La secció d'ocupació, assumptes socials i inclusió de la Unió Europea promou dins de l'alumnat de Formació Professional (FP) un concurs per tal projectar l'aprenentatge de la FP a Europa. Es tracta de fer fotos o gravar un vídeo de l'alumnat al seu lloc de pràctica o de treball, i penjar-lo a Facebook, Twitter or Instagram amb el nom de ‘I’m taking part in the #lovemyapprenticeship contest’.
 Institut Pompeu Fabra - Badalona | a8045471@xtec.cat | Avís Legal
[Amb el sistema Edugestió de Duma Interactiva]